ATT GÖRA

Lidhem, 2 mil utanför Vimmerby staden, tillhör Vimmerby kommun. Fokusen i Vimmerby kommun ligger på natur, trädgård och barnkultur. 

I Lidhem finns en trädgård med mini-farm. Här finns kaniner, får, bin, höns och grisar. Vi har även en ’secret garden’ med studsmatta, trädgunga o.dyl och en flotte till en lilla ö i dammen. Vi hyr ut kick bikes till barn och vuxna. 

Skogen är vår "playstation". Här finns lek och äventyr på riktigt!   Gå naturrundan, motionsrundan, plock svamp, bär, vilda blommor. De bästa upplevelser går inte att köpa, det är bara att njuta! Ni kan bada i Gerssjön eller Anen.

I Vimmerby tätort finns Astrid Lindgrens Värld, världens bästa sagopark, och Astrid Lindgrens Näs, ett kulturcentrum med vackra trädgårdar. I kommunen finns  Bullerby och Katthult,  Virum älgpark, Nils Holgerssons Värld, Filmby Småland och mycket mer.

Några dagar i Vimmerby är egentligen för kort. Särskilt om ni även vill njuta av allt annat vackert nord östra Småland har att erbjuda!  Tänk på Västerviks skärgård, trästaden Eksjö och Skurugatan. 

Mer information kan ni hitta på Vimmerby, Västerviks och Eksjös Turistbyråns hemsidor. 

We must be the change we wish to see   Ghandi