BOENDE

Här i Lidhem kan ni bo i ett B&B rum, självhushålls lägenhet eller ställer husbillen på ställplatsen.

B&B

Lanthotellet har 4 B&B rum. Linnea & Rosmarin är våra rum i huvudbyggnaden. Angelica och Maja finns i annexet. Samtliga rum ligger på nedervåningen och har utsikt …

SJÄLVHUSHÅLL

Flora, Smultron & Lupin är mysiga självhushålls lägenheter i våra annex byggnader med utsikt över trädgården. Husdjur är tillåtna efter tillstånd (vid bokningstillfället) …

STÄLLPLATS

I Lidhem finns en lugn ställplats till 3 husbilar.  En plats kostar 100:- per natt utan el/ vatten. Anmälan/ betalning sker vid ankomst i Lanthotell Lidhems reception. 

JÄMFÖR

Jämför gärna våra rum och lägenheter. Finns det bad eller dusch, vattenkokare , micro, mini kyl i eller nära rummet? Allt finns här nedan. OBS: Vi är strikta i det …

BRA ATT VETA

LIDHEM HERRGÅRD VIMMERBY

Lidhem Herrgård Vimmerby AB är bolaget som driver:

Lanthotell Lidhem, en B&B med 3 (familje)rum i huvudbyggnaden, 1 familjestudio och 1 lägenhet i annex byggnaden och Countryside Holidays Vimmerby med 3 självhushållslägenheter i annex byggnaden.

B&B (LANTHOTELL LIDHEM)

I B&B finns bäddade sängar, handdukar, vattenkokare med kaffe/ te och duschtvål på rummet. Fri frukostbuffé. I B&B rum &  lägenheter torkar vi dagligen badrummet och bäddar om ni önskar så. Bor ni i en studio eller lägenhet i annexet ska ni ska själva ta bort soporna, diska och tömma kylskåpet.

SJÄLVHUSHÅLL (COUNTRYSIDE HOLIDAYS VIMMERBY)

Självhushåll på Lidhem innebär att ni har möjlighet att förvara/ laga mat i er lägenhet och att ni ta med lakan, handdukar och hygien artiklar själva. I våra självhushålls lägenheter finns täcken och kuddar samt ett startpaket med kökshandduk, disktrasa, diskmedel, handtvål, toapapper och soppåse. Normal slutstädning ingår. Ni ska själva ta bort soporna, tömma kylskåpet, ställa möbler på plats och diska.

IN- & UTCHECKNING

Incheckning mellan 16.00 och 20.00. Vid senare ankomst kontakta oss innan 20.00 för en nyckelinstruktion. Utcheckning innan 11.00. Senare utcheckning kan debiteras.

VI ACCEPTERAR..

På plats kan ni betala med Visa, Amex, Eurocard mastercard och kort med maestro logo. Endast belopp under 50:- kan betalas kontant. 

WIFI

Varje rum & lägenhet har gratis Wifi. Ute på landet har vi endast begränsat mobilt bredband, därför är streaming av film osv inte tillåten. 

TVÄTTSERVICE

Vi tvättar och torkar sorterad tvätt (75:- per tvätt/ torkmaskin). Strykjärn och -bord och torkställning finns att hyra. Tvätten lämnas tillbaka oviken/ ostrykt.

PARKERING

 Fri parkering på en av våra parkeringsplatser som finns på och mitt emot anläggningen. 

KOLLA TILLGÄNGLIGHET

Är endast möjIigt om ni bokar via denna sida. I kalenderöversiktet, längst ner i bokningsrutan, kan ni kolla när det finns lediga rum/ lägenheter.

BOKNINGSVILLKOR

Den totala kostnaden för bokningen kommer att debiteras på ditt kreditkort, oftast inom en vecka. Bokningar till nästa år debiteras tidigast i februari. Tillval betalas vid bokningstillfället, med undantag av kvällsmat. Men bokningsvillkor nedan gäller även avbokning/ no show av beställd mat.

Om du har bokat via vår hemsida och vill avboka använd den länken i bokningsbekräftelsen. Ni kan avboka upp till 30 dagar innan ankomst, därefter betalar ni hela beloppet. Vill ni ändra datum eller boende typ kan ni enklast avboka och boka på nytt. Ändringar inom 30 dagar innan ankomst hanteras som en avbokning. I vissa fall, kolla bokningsvillkoren nedan för mer information, gäller endast en 10% avgift. Har ni bokat via t.ex. Booking.com följer ni deras anvisningar i bokningsbekräftelsen. Vi kan inte ändra/ avboka i deras system. Booking.com har avvikkande (sämre) bokningsvillkor.

Information i bokningen ska altid vara korrekt och komplett, i synnerhet antal personer, ålder och husdjur. Om vi konstaterar avvikelser vid ankomst debiterar vi extra kostnader eller bokar vi om till en/ fler andra rum lägenheter i Lidhem eller omnejd. Extra kostnader och en ombokningsavgift debiteras.

Villkor Lanthotell Lidhem (B&B) och Countryside Holidays Vimmerby (självhushåll).

HUSDJUR

Från 17/5-21/6 och 12/8-2/9 är en hund tillåtet i våra självhushålls lägenheter efter tillstånd från Countryside Holidays Vimmerby.  Detta beror på att vi bland annat vill begränsa totalt antal hundar på anläggningen. Kontakta oss gärna via mejl eller fråga oss i bokningen om godkännande. Tillägg hund 100:- per vistelse. Om begäran inte blir godkänt kan ni avboka kostnadsfritt inom 24 timmar.

Hundar är inte tillåten i våra B&B rum/ övriga lägenheter. 

TILLGÄNGLIGHET

Vår anläggning är inte speciell anpassad till gäster med funktionsnedsättning. Men vi har erfarenhet att en hel del går att lösa. 

Angående maten kan vi anpassa menyn/ frukostbuffén om vi vet i god tid. Om ni undrar om något be vi er att kontakta oss via hej@lidhem.com.

MAT & DRYCK

I Lidhem finns ett matcafé. Öppettider varierar med säsongen. 

Från 22 juni 2018 till och med 11 augusti 2018  serverar vi dagligen fika och en barmeny mellan 15.00 & 21.00. Torsdag-tisdag (det stämmer, inte på onsdagar) har vi även 'dagens rätt’ på menyn.  

Utanför denna period erbjuder vi våra boendegäster dagens rätt men endast på beställning. Fredagar & lördagar erbjuder vi båda barmenyn och dagens rätt.  

JÄMFÖR BOENDE - MAX. ANTAL GÄSTER/ÅLDER

Alla rum & lägenheter, i Lanthotell Lidhem och Countryside Holidays Vimmerby,  har WiFi,  fri parkering och en likadan standard men allt boende är personligt och unikt inredda. En viktig skilnad finns dessutom i antal personer/ ålder som får bo i rummet. Max. antal personer/ ålder per rum/ lägenhet som specificerats på hemsidan eller booking.com får inte överskridas. Barn som sover mellan föräldrarna räknas som barn/ använd sängplats.

I vissa rum gör vi ett undantag för barn 13-16 eller en extra vuxen mot extra kostnad. Vilka rum det är finns i länken nedan eller rumsbeskrivingar på denna hemsida. 

Uppge alltid korrekt antal personer/ ålder vid bokningen.

Jämför olika boendetyper eller rum/ lägenhet här.

PÅ GARDEN

Runt omkring boende anläggningen finns en liten sandlåda och gunga till de minsta, grill- & picknickplats. Det finns även en ’secret garden’ med studsmatta, trädgunga o.dyl.. 

Framför huvudbyggnaden finns matkaféets uteservering, här står vi för serveringen. I resten av trädgården får ni ta med egen mat/ dryck.

I den nedre delen av gården finns våra djur och odlingen. Här finns även en liten naturlekplats med kojor och damm med flotte, öppet 8.00-20.00.


We must be the change we wish to see   Ghandi