MATCAFÉ

Matcafé 'De Hollandse Tuin’ (förkortas som DHT) är ett lite annorlunda, bohemiskt & grönare café med mycket känsla och upplevelse i. Ni hittar matcafé DHT i Lidhems skog mellan Frödinge och Locknevi, ca 20 minuter från Vimmerby. 

UNADJUSTEDNONRAW thumb 21d19


’DHT' sätter stopp för slit & släng. Inredningen är en härlig blandning från gammalt & nytt. Med kreativitet och produktivitet  försöker vi att skapa en hållbar och inspirerande miljö. Caféet har en uteservering i en rofylld trädgårdsmiljö med lekplats, djur, grönsaksodling,  fruktträdgård och lantbutik.

Vi använder i möjligaste mån ekologiska, fairtrade, hem odlade och närproducerade råvaror. Lamm, griskött, honung, sallat och ägg kommer i första hand från egen gård. Våra djur har det bra, de har mycket utrymme och möjlighet till utevistelse under hela dagen. De hjälper oss med att hålla landskapet öppet och förbereder jorden för odlingen, sprider frön, gödslar mm. Ett bra samarbete och vi kan servera etiskt producerat kött som smakar. 


ÖPPETTIDER

Matcafé DHT har öppet för boende gäster och externa gäster från 22 juni 2018 till och med 11 augusti 2018. Mellan 15.00 & 21.00 serverar vi dagligen fika och en barmeny. Torsdag-tisdag (så alla dagar m.u.a. osdagar) har vi även ’dagens rätt’.

Utanför denna period erbjuder vi våra boendegäster veckans rätt men endast på beställning. Fredagar & lördagar och röda dagar erbjuder vi båda barmenyn och veckans rätt.  

OBS: dagens och veckans rätt ska förbeställas. 22/6-11/8 senast 21.30 dagen innan ankomst, utanför denna period 2 dagar innan ankomst.

TAKE AWAY

För er som inte önskar sitta vid vår servering är det möjligt att ta hem de flesta rätter från barmenyn. Vill ni endast beställa pommes, pasta, sallad eller kött till grillkvällen eller utflykt är det också möjligt.  Take Away service finns när matcaféet har öppet. Veckodagar utanför högsäsongen och onsdagar i perioden 22 juni-11 augusti är köket stängd.

Grillpaket, kött och bröd ska beställas minst 24 timmar i förväg.

MENY & TAKE AWAY MENY

The eatery is closed now. If you want to have dinner sunday-thursday please contact 

us 2 days before arrival to discuss the possibilities. In the weekend (friday-saturday) 

we serve the barmenu below.
We must be the change we wish to see   Ghandi